HİKAYELER


engeller

Eklenme Tarihi:12.02.2007 08:29:30

Eski zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu.

Bakalım neler olacaktı? Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar. Hepsi kayanın etrafından dolaşıp saraya girdiler. Pek çoğu kralı yüksek sesle eleştirdi. Halkından bu kadar vergi alıyor, ama yolları temiz tutamıyordu.

Sonunda bir köylü çıkageldi. Saraya meyve ve sebze getiriyordu. Sırtındaki küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarıldı ve ıkına sıkına itmeye başladı. Sonunda kan ter içinde kaldı ama, kayayı da yolun kenarına çekti.

Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereydi ki, kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü. Açtı .. Kese altın doluydu. Bir de kralın notu vardı içinde ..’Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir’ diyordu kral.
Köylü, bugün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı.

’Her engel, yaşam koşullarınızı daha
iyileştirecek bir fırsattır ..’

Ekleyen/Kaynak: best of gravian


Bu sayfa 943 defa okundu

Bu bölüme Hikaye ekleyebilirsiniz. Hikaye eklemek için tıklayın
Yorumlar [ Yorum Ekle ]
Yazan: KARACA  Tarih: 15.12.2007 12:32:57
GÜZEL
insan hayatta engelleri görmezden gelmemelidir.engelleri ortadan kaldırdıgımız müddetçe mutlu olur tecrübe kazanırız
Etkileşimli Bölüm
  Sonraki 10 Hikaye
  En Çok Okunanlar
  En Çok Yorumlananlar
  Yeni Ekle
  Yorum Ekle
  Ana Sayfa
| Komik Klipler | Kürtçe Video Müzik Klipler | 101 Okey Oyunu | Türkçe Kürtçe Sözlük | Kürtçe Dil Testi |
counter