HİKAYELER

Tımarhene

30.08.2004 13:39:36


Bir tımarhanenin bahçesinde, solgun benizli harika görünümlü, hayranlık uyandıran bir delikanlıya rastladım. Ve yanına oturdum ve dedim: "Niçin buradasın?" Bana şaşkınlıkla baktı ve dedi: bu yakışıksız bir soru olmasına rağmen cevaplayacağım. Babam, kendisinin bir kopyası olmamı isterdi. Amcam da öyle. Annem ise ünlü babasının bir sureti olmamı isterdi. Kızkardeşim ise denizci kocasını izlememi isterdi. Erkek kardeşim, kendisi gibi kahraman bir sporcu olmam gerektiğini düşünürdü.
Ve hocalarım da öyle: Felsefe doktorundan, müzisyene ve mantıkçıya kadar... Hepsi kararlıydı. Hepsi de kendisinin aynadaki yansıması olmamı istedi. Ve bu yüzden buraya geldim. Ve burası daha huzurlu ve mutlu. En azından başkası değil kendim olabiliyorum.
Sonra bana döndü ve dedi: Fakat söyle bana, seni de buraya başkalarının nasihatleri ve eğitme istekleri mi getirdi? Ona dedim: "Hayır ben ziyaretçiyim."
Dedi: Öyleyse sen de duvarın öte tarafında bulunan tımarhanede yaşayanlardan birisin.

Ekleyen/Kaynak: Cen



Bu bölüme Hikaye ekleyebilirsiniz. Hikaye eklemek için tıklayın

Yorumlar [ Yorum Yaz ]

Yazan: Abdurrahman SAYAR    11.11.2006 09:58:10
KİM AKILLI
İŞİN EN SONUNDA BURAYA GELECEĞİ BELLİ İDİ,ZİRA HERŞEYİ BİLİYORUZ,HEPSİNE AKLIMIZ ERİYOR..AMA ADAM OLMAYI BECEREMİYORUZ....Sagılarımla....



  En Çok Yorumlananlar

  Yeni Hikaye Ekle

  Yorum Yaz

  Tümünü Listele

| 101 Okey Oyunu | Türkçe Kürtçe Sözlük | Kürtçe Dil Testi |