HAKKARİ İZLENİMLERİ

Hakkari'de Bir Eğitim Mart 1997


17-28 Mart 1997 tarihleri arasında Hakkari ili uyum eğitimi düzenledi...

Hakkari'de yapılanları anlatmaya ve anlamaya ne kadar da yetersiz bir cümle.

Hakkari'yi hiç gördünüz mü? Van'dan yola çıkar, Hoşap kalesini geçtikten sonra kıvrım kıvrım yollarla dağları tırmanırsınız. Başkale ve birde bakarsınız ki masumcacık bir su akmaktadır yanınızda. Hakkında nice şiirler, öyküler yazdıran, kimi zaman can alıcı, kimi zaman yaşam kaynağı bu masum görünüşlü deli su, Zap suyudur. Köyler görürsünüz suyun iki yanında yol boyunca. Koca dağların eteklerinde, dağların heybeti yansımıştır sanki yaşayanlara da, yol kenarlarında nasıl da mağrur ve dimdik selamlarlar sizi. Sanki yazılanların söylenenlerin inadına, bir gülümseyişi yaşamaya çalışırlar sizi karşılarken illerine ve çocuklar oyunlarını bölüp neşeyle el sallarlar. Yüksekova'nın yolu ayrılır ve işte yine tırmanıştasınız ve aşağınızda kalmış Zap suyu, Çukurca'nın yoluyla birlikte kıvrılmakta uzaklara doğru. Dağların tepesindedir Hakkari ve dağların eteklerinde... 240 kilometre yol geldiniz. Burada tüm yaşamınızda yaptığınızdan daha çok açın yüreğinizi sevgiye ve güzelliğe. Burayı tanıyın, anlayın, öğrenin.

İI eğitim ekibi sorumlusu Abdülkadir'i tanıyın örneğin, yıllardır eğitimleri yapabilmek için verdiği çabayı dinleyin. Müdür yardımcılarıyla konuşun, Dr. Ali, Dr. Erengül ve Dr. Tahir'le. Bu karlı ve karanlık hava da nasıl da gözleri parlıyor. Çukurca'nın doktorları Küçük ve Büyük Hakan'dan, Ser tan'dan sağlık ocaklarını dinleyin , ebe Hicran'ı tanıyın, hemşire Hatice'yi, çevre sağlığı teknisyeni İsa'yı ve sağlık memuru Nihat'ı. Dr. İlker'i dinleyin, onlardan, nasıl canlabaşla çalıştığını, halen Eski şehir'de nasıl burayı yaşadığını. Çoğumuzun görmediği ve görmeyi düşünmediği, çalışmayı düşünmediği bu güzeller güzeli ilde ne kadar çok meslekdaşımız var görmeniz gereken adı buralara sığamayacak, onların burada yaşayan bizim insanlarımıza nasıl hizmet verdiklerini öğrenin. Onlar bizim yüreğimiz, tenimiz, onlar bizim gururumuz. Onları görün dinleyin. Olmadı onlara yazın. Sorun ne yapabilirsiniz onlar için, orda yaşayan insanlarımız için.

"Çoğumuzun görmediği ve görmeyi düşünmediği, çalışmayı düşünmediği bu güzeller güzeli ilde ne kadar çok meslekdaşımız var görmeniz gereken adı buralara sığamayacak"

Ekleyen/Kaynak: Uyum Eğitimine gelen biri



Bu bölüme Izlenim ekleyebilirsiniz. Izlenim eklemek için tıklayın

Yorumlar [ Yorum Yaz ]

Henüz yorum eklenmemiş
  En Çok Yorumlananlar

  Yeni Izlenim Ekle

  Yorum Yaz

  Tümünü Listele

| 101 Okey Oyunu | Türkçe Kürtçe Sözlük | Kürtçe Dil Testi |