FIKRALAR

İKİ MİSLİ

6.05.2005 13:37:02


MİR ZAMANINDA İKİ HAKKARİLİ, İKİ YÜKSEKOVALI VE İKİ BEYTÜŞEBAPLI BOTAN MİRİ ZİYARET EDERLER.BAŞTA YÜKSEKOVALI MIRE YAKINIR - MIRIM BENİM ÇOLOK ÇOCUK AÇ BİRŞEYLER VER YAPAYIM GEÇİMİMİ SAĞLIYAYIM DEMİŞ.MİRDE ÖTEKİLEREDE SORMUŞ SİZİN NE SORUNUZVAR, ONLARDA BİZİMDE AYNI ÇOCOLAR AÇ SEFİL DEMİŞLER.
BOTAN MİRİ HEMEN İKİŞER OLUN İLKİNE BİR İKİNCİSİNE İKİ KATI VERECEĞİM.BULAR HEN ARALARINDA KURA ÇEKİP YERLERİNE GİDİYORLAR.BAŞTA YÜKSEKOVALILAR İLK SIRAYA GİRDİLER MİR SORDU SEN SÖYLE NE İSTEDİN? -MİRİM BEN ŞEY TOPRAK İSTİYORUM DEMİŞ MİRDE SANA İKİ KÖY,YANINDAKİNE DÖRT KÖY VERDİM.SIRA BEYTÜŞEBAPLIYA GELMİŞ ODA YÜN YOYUN İSTEMİŞ MİR ONA YÜZ KOYUN YANINDAKİNE İKİYÜZ KOYUN VERMİŞ. SIRA HAKKARİLİYE GELMİŞ ODA MİRM BENİM BİR GÖZÜMÜ KÖR ET MİR ŞAŞIRMIŞ -NİÇİN DEMİŞ ÇÜNKÜ BENİM BİR GÖZÜMÜ YANIMDAKİNİN İKİ GÖZÜNÜ KÖR EDECEKSİN.

Ekleyen/Kaynak: BİRHAT



Bu bölüme Fikra ekleyebilirsiniz. Fikra eklemek için tıklayın

Yorumlar [ Yorum Yaz ]

Yazan: AZAD    19.05.2005 05:10:22
hakkari-yüksekova değil,hakkarilinin hakkariliyi çekememsi
SANIRIM BİRHAT BEYİN BU FIKRADA VURGULAMAK İSTEDİĞİ HAKKARİLİNİN HAKKARİLİYİ ÇEKEMEMESİ.TEBRİK EDİYORUM,BİZİM BİRBİRİMİZİ ÇEKEMEMEZLİĞİMİZİ ÇOK GÜZEL HİCVETMİŞSİNİZ.FIKRALARINIZIN DEVAMINI BEKLİYORUZ.AYRICA HOCAMIN DEDİĞİ GİBİ FIKRALAR BÖLÜMÜNDE YÖRESEL FIKRALARIN YAZILMASI DAHA ÖNEMLİ.


Yazan: Birhat    17.05.2005 17:19:57
Hakkarili-Yüksekovalı
Arkadaşlar ben Hakkariliyim Benim için Hakkari merkez veya ilçeleri Yüksekova veya Çukurca ya da Şemdinli veyahu ta Başkale hiç fark etmez. Hata hata Erzurum-Kars Sivas-Malatya-Bitlis-Artvin-Ordu-Fatsa-Edirne-Keşan Samsun-Amasya-İzmir-Selçok-Girne-Magusa-Parin veya LOzan hiç fark etmez.Ben Dünyalıyım Heryer benim ama gidebilsem.Yazılarımı yazarken ikinci bir defa daha okumuyorum hatalı yazım ondandır.Teşekkürler.


Yazan: Web Master    13.05.2005 03:58:12
Merhaba Birhat
Bu fıkranda biraz Hakkari-Yüksekova çekişmesi var gibi ama fıkradır deyip bunun üzerinde durmuyorum.
Sana asıl söylemek istediğim bu değil. Sitenin bu bölümünü daha çok yerel fıkralar için ayırdım ama bir kaç kişiden başka yerel fıkra ekleyen olmadı. Herkesin bildiği genel fıkralardansa özellikle yerel fıkraların bu bölümde olması daha uygun. Yoksa diğer fıkralar her sitede olan bir şey. Bizim istediğimiz de yöreye özgü fıkralar olması. Bu yüzden eklediğin yerel fıkralar için sana teşekkür ederim. Fıkraları yazarken kelime hatalarına dikkat edersen daha iyi olur. Ne demek istediğin anlaşılıyor ancak kelime hataları okumayı zorlaştırıyor.
Yeni fıkralarını bekliyoruz.


Yazan: NEÇİRVAN    13.05.2005 03:14:30
SÜPER FIKRA
BİRHAT ARKADAŞ TEBRİK EDERİM.FIKRA SÜPER.ZATEN GÜZEL FIKRA GÜLDÜREN FIKRA DEĞİLDİR.GÜZEL FIKRA GÜLDÜRÜKEN DÜŞÜNDÜREN FIKRADIR.BU FIKRADA TAM BİZİ ANLATIYOR.TEBRİK EDERİM



  En Çok Yorumlananlar

  Yeni Fikra Ekle

  Yorum Yaz

  Tümünü Listele

| 101 Okey Oyunu | Türkçe Kürtçe Sözlük | Kürtçe Dil Testi |