HİKAYELER

çocukluk

15.04.2007 14:48:19


Çocukluk....

Babası İspanya’nın en ağır siyasi cezalarının verildiği bir hapishanede mahkumdu küçük kızın. Fırsat bulduğu her haftasonu babasını ziyaret için annesiyle birlikte hapishaneye giderdi. Yine bir ziyarete giderken babası için çizdiği resmi yanında götürdü ancak hapishane kurallarına göre özgürlüğü çağrıştıran her türlü şeyin mahkumlara verilmesi yasaktı. Bu sebeple kağıda çizdiği kuş resmini kabul etmemişler ve oracıkta yırtmışlardı...

Çok üzülmüştü küçük kız... Babasına söyledi bunu,o da ’üzülme kızım,yine çizersin bu sefer çizdiklerine dikkat edersin olur mu?’ dedi.
Küçük kız diğer ziyaretinde babasına yeni bir resim çizip götürdü.bu sefer kuş yerine bir ağaç ve üzerine siyah minik benekler çizmişti.

Babası keyifle resme baktı ve sordu:
’Hmmm!Ne güzel bir ağaç bu! Üzerindeki benekler ne? Portakal mı?

Küçük kız babasına eğilerek,sessizce:
’Hşşşşt! O benekler ağacın içinde saklanan kuşların gözleri!.....’

Ekleyen/Kaynak: best of gravian



Bu bölüme Hikaye ekleyebilirsiniz. Hikaye eklemek için tıklayın

Yorumlar [ Yorum Yaz ]

Yazan: uygar ulaş çınar YIKILMADIM.Ü    19.12.2007 22:47:23
.ANLAMLI
bu kısa öykü bence çok güzell çünkü hayatta olumsuzluklara karşı her zaman çözüm kolay bulunmaz ama düşünemezler çözüm olumsuzluk içindedir...ARKADAŞLAR ÇOK GÜSEL KISA BİR ÖYKÜ TAVSİYE EDERİM AMA OKUYUNCA KENDİNİZİ HİKATYEYE VERMEK SARTI İLE TAVSİYE EDERİM :)


Yazan: Abdurrahman SAYAR    9.09.2007 02:09:12
YORUMSUZ.....
Sayın hikaye yazan arkadaşım,sizin diğer hikaye yazan arkadaşlara yaptığınız yorumları okuduktan sonra inanın bu hikayenize sağlıklı yorum yapamıyorum özür dilerim...Saygılarımla..Çok üzgünüm...



  En Çok Yorumlananlar

  Yeni Hikaye Ekle

  Yorum Yaz

  Tümünü Listele

| 101 Okey Oyunu | Türkçe Kürtçe Sözlük | Kürtçe Dil Testi |