ŞİİRLER

SEVMEK NEDIR?...

20.03.2009 14:30:24



SEVMEK NEDIR?

Sevmek inanmaktir. Sevmek yasamaktir.
Sevdigini kendisi gibi, kendisinden de cok duyumsamaktir. Sevmek sevdigi olmaktir.
Sevmekte ikilikler kalkar, bir olmalara gidilir. Iki ten, iki kalp, iki gönül yoktur sevgide. Tek bir kalp olunur, tek bir yürek olunur.
Sevmek paylasmaktir . Sevdigiyle sevdigini paylasmaktir. Sevdigiyle kalbini bölüsmektir sevmek. Ki tek kalp olunsun.
Sevgide son yoktur. Sevgiler hicbir zaman son bulmazlar. Biten sevgiler yoktur, bitmis gibi görünen sevgiler vardir. Vazgecis de yoktur sevgide. Yasandikca yasatilir sevilen. Ama kimi zaman sevgili icin kimi zamansa sevginin bir geregi olarak saklanir bu asklar. Vazgecis yoktur, vazgecmis gibi görünmek vardir o yüzden.
Sevmekte istemek yoktur. Sevgilinin oldugu yerde son bulur istekler. Bir sey varsa istedigin bu senin icin degil, sevgili icin istedigindir. Ondan O'nun adina istersin. O'nu daha sonsuz sevebilmek icin istersin. Sevme özgürlügünü istersin, kabul edilmesini istersin. Istersin ama bir gün gelir bu istekler de son bulur. Kendinden istersin artik. Sevgiliyi daha cok sevmek istersin kendinden. Sonsuz kilmak istersin. Bu yolda sevgili olur mu, olmaz mi bunu sevgilinin istegi belirler.
Sevmek sevgiliyi istememeyi ögrenmektir. Sevmek sevgiliyi sevgili olmadan sevmektir.
Sevmek sevmek istemektir.
Sevmek, beklememektir. Beklentilerin son buldugu bir duraktir o. Öyle ki tüm gercekler, tüm dünya silinir gider. Ne O'ndan anlasilmayi beklersin, ne onu anlamayi. Ne onun gelmesini beklersin, ne onun Leyla, Mecnun olmasini. Bekledigin bir sey yoktur sevmeyi becermek disinda.
Sevmek, gücenmemektir.
Sevmek sevgililerin hiçbir sözüne üzülmemeyi ögrenmek demektir.
Sevgilinin ölüm hancerine bile hayir dememektir sevmek. Onun vurusuna, onun tokadina alinmamaktir, sevgiliden gelen her hareketi ve her sözü kabullenmektir. Ihanetlere, hainliklere bile üzülmemektir. Sevgiliden gelen öl emrine bile ölürüm diyebilmektir. Kendi elleriyle kalbini bir bicak ucuna koymaktir sevmek.
Sevmek ölmektir.
Sevmek, ölmesini bilmektir.

Ekleyen/Kaynak: GüL YüReGiM



Bu bölüme Siir ekleyebilirsiniz. Siir eklemek için tıklayın

Yorumlar [ Yorum Yaz ]

Yazan: zekiye    20.12.2010 15:13:33

hayatta hiç kimseye aşık olmak istemiyorum .ne zaman aşık olsam sürekli üzülüyorum .aşk öyle bir sevgi ki asla tarifi yapılamaz çünkü yaşayana göre deişir onun bi sözü seni dünyanın en mutlu insanı yapabiliyor ama bak şimdi en mutsuz insan o yüzden kimseyi istemiyorum



  En Çok Yorumlananlar

  Yeni Siir Ekle

  Yorum Yaz

  Tümünü Listele

| 101 Okey Oyunu | Türkçe Kürtçe Sözlük | Kürtçe Dil Testi |